Lista mea de dorințe (my bucket list)


Să fie de vină cartea Lista de dorințe, de Anna Bell, sau filmul recent privit The Bucket List cu interpretarea celor doi actori superbi Jack Nicholson și Morgan Freeman, sau, pur și simplu, timpurile pe care le trăim acum? Cert este că m-am pomenit într-o dimineaţă cu un chef nestăvilit de a scrie propria listă de dorințe.


Ce este o listă de dorință? Este o listă cu tot ce vrei să fii, să faci sau să ai până la o anumită vârstă sau înainte de a se încheia călătoria prin această viață. Nu, nu vreau să te întristez, de fapt contrariul, aș vrea să te inspir și motivez să trăiești viața la maximum posibil.


Doar tu alegi ce va conține lista ta, ce este important pentru tine să realizezi, să faci sau să ai. Eu am ales să includ în lista mea de dorințe cât mai multe experiențe. Vreau să acumulez mai multe amintiri și mai puține lucruri. Am să fiu sinceră, atunci când am început să notez lista mea de dorințe, m-am blocat la primele 3 puncte în prima zi. Dar cu cât zilele treceau și eu mă aprofundam în acest subiect, cu atât mai multe redescopeream despre mine, despre ceea ce îmi doresc, mi-am adus aminte de dorințele mele încă din copilărie care au fost de mult uitate și puse pe raft. Curios a fost să descopăr că multe dintre dorințele mele s-au îndeplinit deja.


Să-ți faci propria listă de dorințe nu e dificil, dimpotrivă, este o activitate foarte veselă care îți dă o bună dispoziție. E dificil însă să acționezi, să mergi spre realizarea ei.

Hai să îţi spun un pic despre cartea Lista de dorințe, de Anna Bell. Nu este intenţia mea să-ţi prezint o recenzie de carte, mă voi axa pe ceea ce mi-a plăcut și propriile conștientizări atunci când am citit această carte.


Cartea Lista de dorințe, de Anna Bell, este scrisă într-un limbaj foarte simplu, nepretențios, dar foarte amuzant. Pe mine m-a prins încă de la început subiectul, provocările prin care trece eroina cărții atunci când realizează pas cu pas fiecare dorință dintr-o listă de dorințe. Faptul curios este că lista nici nu era a ei, dar a fostului iubit. De ce anume a decis să facă acest lucru, te las pe tine să descoperi citind această carte. Eu însă aș vrea să îți scriu aici despre călătoria eroinei în descoperirea sinelui.


Provocările prin care trece eroina atunci când realizează fiecare punct din lista de dorințe o aduce la descoperiri fantastice despre ea. Pe măsură ce avansează și cu fiecare provocare pe care o întâmpină în calea ei, eroina începe să se autocunoască. Descoperă voință și puterea ei lăuntrică atunci când începe să-și depășească propriile frici. Citind această carte m-am convins pentru a nu știu câta oară că provocările, în special acele pe care tu ți le pui în fața ta când nu ai chef și inspirație, sunt menite să scoată tot ce este mai bun din tine. Și cel mai fascinant pentru mine a fost faptul că atunci când a decis să realizeze dorințele din listă, în viața ei au început să apară tot mai multe persoane dornice să o ajute să ducă această listă până la capăt, tot mai multe oportunități de a duce până la final ceea ce își propuse. Cu depășirea fiecărei provocări, ea descoperea o altă latură a sa, înțelege că ceea ce era imposibil la început a început să devină posibil. Ți-am spus oare că această carte se bazează pe fapte reale?


În opinia mea, Lista de dorințe, de Anna Bell, este o carte minunată. Deşi este scrisă într-un limbaj simplu, este o carte care îți dă încredere că poți face orice atâta timp cât ai curaj și determinare să mergi până la final.


Și aici vreau să las lista mea de dorințe:


1. Să călăresc. E o dorință încă de pe când copilă eram. Care fetiță nu viesază la acest lucru? Cred eu că multe. Și ajungem la maturitate fără ca să îndeplinim acest frumos vis. Așa că i-am făcut loc în lista mea de dorințe.

2. Să învăț să joc șah și să joc șah cu tatăl meu. Tatăl meu e un excelent șahmatist, dar care nu a avut răbdare să își învețe fetele, pe mine și sora mea, să joace și ele. Și nu că l-aș învinovăți, contrariul, îl înțeleg. Nu ne era nouă pe atunci gândul la șah. Dar cu timpul mi-a apărut un regret și desigur și dorința.

3. Să învăț fie portugheza, fie suedeza. Aceste două limbi îmi par atât de frumoase și melodioase. Aș asculta jaz în limba portugheză toată ziua. Suedeza chiar am și început să o învăț pe Duolingo. Pentru moment nici pentru una din limbi nu am găsit cursuri aici în Republica Moldova. Dar încetul cu încetul le studieaz cu forțele proprii.

4. Să fac o fotosesiune doar mie, cu un fotograf profesionist. Ceva ce nu am făcut niciodată și îmi doresc atât de mult acest lucru. Eu și camera nu eram prietene, cel puțin cu astfel de credință limitativă am trăit până recent, până un fotografă m-a contrazis.

5. Să alerg un Marathon. Ce să zic un semi deja am alergat, deci următorul pas ar fi un Marathon. Pare imposibil pentru mine în acest moment, după intervenția suportată anul trecut, dar nu mă dau bătută și sper ca acest vis să se îndeplinească într-o zi.

6. Să urc un munte. Eu și cu munții avem o relație aparte despre care într-o zi voi scrie la sigur.

7. Să locuiesc o lună în Toscana, Italia. Am fost pe acolo într-o scurtă călătorie și pur și simplu m-am îndrăgostit de acest loc, de vibrațiile lui. Ai avut vre-odată ocazia să te afli într-un loc și să simți că ești în locul potrivit? Iata asta este Toscana pentru mine, locul potrivit.

8. Să prind un răsărit de soare alături de o persoană dragă mie. Aici probabil nici nu necesită mult să scriu. E vorba de emoțiile ce le trăiești atunci când reușești să prinzi o nouă zi și când alături de o persoană dragă e pur și simplu un moment magic.

9. Să olăresc, să fac un obiect din lut. Se trage încă de pe timpul când copii mei au umblat la lecții de olărit și veneau cu niște lucrări atât de frumoase și îmi părea atât de fascinant să faci un lucru atât de frumos meșterit cu propriile tale mâini.

10. Să zbor cu balonul cu aer oriunde, dar cel mai mult îmi doresc să zbor deasupra Cappadochiei. Să vezi lumea de acolo sus imi imaginez că e pur și simplu ... ceva extraordinar.

11. Să mă urc pe un perete escaladă – acel perete special pe care te cațeri cu ajutorul mâinelor și picioarelor.

12. Să mănânc un croissant în una dintre patiseriile din Paris. O dorință de pe timpurile școlii pe când încă învățam franceza

13. Să vizitez majoritatea țărilor din Europa... cu mașina. Drumurile și călătoriile e ceva ce mă fascinează.

14. Să petrec o zi întreagă la SP. Nu-mi imaginez să stau o zi fără să fac ceva. Dar e una din dorințele mele.

15. Să înconjor Chișinăul cu bicicleta. Ce să zic imi place când mușchii mei sunt puși în mișcare.

16. Să văd oceanul. Acest imens gigant de apă, această putere care predomină pe pământ. Mă și văd cum stau la mal și simt cum mă încarc cu această putere.

17. Să locuiesc pe o insulă.

18. Să văd un vulcan. Ador tot ce ține de natura și ador forța ei inimaginabilă. Eu cred că o dată în viață un astfel de spectacol merită să îl vezi.

19. Să urc pe o motocicletă. Recunosc, la fel e o dorință din copilărie. Dacă atunci mi se părea romantic acum mi se pare strașnic de înfricoșător. Mă și văd cum îl strâng, de frică ce îmi este, atât de tare pe șofer că bietul nici nu poate porni. Dar pe cât de frică îmi este pe atât de emoționat mi se pare momentul acesta.

20. Să scriu o carte. Nu doresc să devin vestită prin cartea pe care o scriu, e o carte pe care doresc să o scriu pentru mine.


Într-o zi pas cu pas sper să realizez toate aceste dorințe și știu că vor apărea alte dorințe noi. E atât de frumos când lași mintea să zboare și să viseze. Se zice că atunci când transmiți Universului dorințele tale el tinde să te ajute să le îndeplinești. Iți pune în cale oameni, situații, împrejurări care te duc spre ceea ce tu îți dorești. Dar desigur fără acțiune lucrurile nu se vor mișca de la sine.


Iți recomad și ție, astăzi, să iai un pix și o foaie și să lași mintea în voie să viseze. Permite-ți să îndrăznești să visezi la lucruri grandioase și aparent imposibile.


Tu ce dorințe ai pune în lista ta de dorințe?


Ce zici să păstrăm legătura? Mă poți vizita pe celelalte spații virtuale, Facebook sau Instagram

DSC_9938.jpg

Salut, mulțumesc că ai trecut pe aici!

Sunt Cristina,

 

Acesta este spațiul meu virtual (bine, pe lângă celelalte platforme sociale) unde scriu despre lucruri interesante ca evoluție personală, recomandări cum să fii mai activ, mai productiv, cum să-ți organizezi și planifici timpul, impresii despre cărțile citite, pasiunile și hobby-urile mele. Dacă rezonezi cu mine atunci te invit să mă descoperi  mai aproape și să descoperi ceea despre ce scriu!

Vreai o doză zilnică de inspirație și motivație?

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram