Interviu autentic cu tine. 15 întrebări tocmai bune de reflectat la final de anSă tragi linia la final de an este un lucru pe care îl recomand cu încredere să-l faci. Eu cred că oricine care dorește să fie conștient de lucrurile pe care le face și realizările pe care le are, să progreseze și să devină o versiune mai bună a sa, ar trebui să își rezerve timp la final de an și să facă o recapitulare a tuturor lucrurilor care s-au întâmplat în anul care a trecut, a obiectivelor care au fost realizate și să reflecteze la ceea ce se întâmplă bun în viața sa. De multe ori noi ne focusăm la lucrurile care trebuie să se întâmple și sărim la următoarele noastre obiective și visuri fără să reflectăm la realizările noastre.


De câțiva ani încoace, la finalul fiecărui an şi până a fixa obiectivele pentru următorul an, fac acest exercițiu. Scopul lui nu este să mă critic pentru ce nu am realizat. Scopul lui este să analizez, să scot în evidență acele lucruri cu ajutorul cărora eu am devenit mai bună, cu ajutorul cărora am evoluat. În acest proces mă ajută ceea ce am fixat în lista de realizări care face parte din rutina mea zilnică (AICI poți găsi mai multă informație despre rutina mea zilnică) și câteva întrebări pe care mi le pun sincer mie.


Acest exercițiu este absolut fantastic și îți va fi de folos ori de câte ori pierzi încrederea în tine, dai de greu și dorești să renunți, ori ai în fața ta un proiect dificil și care pare imposibil de realizat. Atunci când eu sunt în una dintre aceste stări, revin la lista de realizări și îmi aduc aminte de tot ce am făcut, de lucrurile grele pe care le-am avut de înfruntat și, totuși, le-am trecut și am avut curajul și perseverența să ajung la final.


Recomand să încerci acest exercițiu măcar o dată pentru a simți rezultatele benefice pe care poate să ți le ofere. Așa că ia-ți o cană de cafea, ceai sau cappuccino, un carnet, un pix și o pauză pentru a răspunde la următoarele întrebări. Ce zici, accepți provocarea?


1. Care este cea mai mare realizare a ta și ce ai învățat din ea?

2. Care este cel mai mare eșec al tău și ce lecție ai preluat din el?

3. Ce a funcționat pentru a-ți atinge obiectivul?

4. Care sunt obiectivele pe care nu le-am realizat și cum mă influențează?

5. Ce nu a funcționat pentru a-mi atinge obiectivele?

6. Care obiective și-au pierdut din actualitate și nu mai sunt importante?

7. Ce abilitate/ți nouă/i ai învățat?

8. Care sunt proiectele noi pe care le-ai început?

9. Care sunt proiectele care ți-a reușit să le finalizezi și ce te-a ajutat să le duci până la final?

10. Care sunt cele mai memorabile momente din an? De ce ele sunt memorabile?

11. Ce ai făcut pentru tine, pentru grija de sine?

12. Care este cea mai mare realizare din fiecare aspect al vieții tale (familie, carieră, dezvoltare personală)? – evidențiază câte una din fiecare domeniu.

13. Ce ai schimba sau ai face diferit?

14. Care sunt lucrurile care îți aduc sau nu îți aduc satisfacție la jobul tău actual?

15. În ce fel ai devenit mai bun timp de un an?


Desigur, această listă nu este exhaustivă și poate fi completată cu alte întrebări.


Reflectând asupra realizărilor tale, vei înțelege că ești capabil/ă să realizezi lucruri uimitoare și acest lucru te va ajuta să te simți mai încrezător/re în abilitățile tale. De asemenea, te va ajuta să obții o mai bună înțelegere a ceea ce te motivează să mergi înainte și să reușești.


Și, cel mai important, după acest exercițiu recomand să celebrezi succesele tale cu un desert, cupă de șampanie, o ieșire în oraș sau orice te face fericit/ă și mândru/ă. Celebrându-ți succesul și concentrându-te pe ceea ce ai depășit vei obține în final o perspectivă pozitivă asupra vieții tale.


Ce zici să păstrăm legătura? Mă poți vizita pe celelalte spații virtuale, Facebook sau Instagram

DSC_9938.jpg

Salut, mulțumesc că ai trecut pe aici!

Sunt Cristina,

 

Acesta este spațiul meu virtual (bine, pe lângă celelalte platforme sociale) unde scriu despre lucruri interesante ca evoluție personală, recomandări cum să fii mai activ, mai productiv, cum să-ți organizezi și planifici timpul, impresii despre cărțile citite, pasiunile și hobby-urile mele. Dacă rezonezi cu mine atunci te invit să mă descoperi  mai aproape și să descoperi ceea despre ce scriu!

Vreai o doză zilnică de inspirație și motivație?

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram