Dimineața Miraculoasă sau cum să ai control asupra timpului tău?

Știți că eu sunt un mare fun al rutinei de dimineață. Am reușit să scriu câteva articole pe blog pe tema dată unde am descris rutina mea de dimineață și cum ai putea tu să-ți dezvolți o rutină de dimineață. Cred cu tărie că o zi cu adevărat productivă și energică se începe de dimineață.

Anul ăsta mi-am dorit să dezvolt acest obicei și să-l trec la un nivel net superior. Și cum lucrurile în viața mea în ultimul timp se întâmplă cu un careva scop, mi-a ieșit în cale l-a început de an cartea lui Hal Elrod Dimineața Miraculoasă, o carte de dezvoltare personală a cărei obiectiv este să te motiveze, să-ți dea soluții și recomandări cum să începi o rutină de dimineață. Voi fi sinceră cu tine, ceea ce am citit în carte nu a fost ceva nou pentru mine la acest moment și nu pentru că ea nu-ți dă multă informație utilă, dar la acest moment al vieții multe, din cele scrise în carte deja îmi sunt cunoscute și le practic în rutina mea. Imi pare rău că nu am știut de această carte și nu am avut ocazia să o citesc cu mulți ani în urmă, scurtam mult din calea mea. Dar eu cred că toate se întâmplă cu un scop și toate se întâmplă la timpul său, iar faptul că a trebuit să descoper beneficiile unei rutine de dimineața mi=a oferit mie oportunitatea de a digera fiecare obicei în parte și de a înțelege ce îmi aduce mie rezultate.


Sunt însă și lucruri pe care această carte mie mi le-a oferit și acestea fiind:


1. Regăsirea în povestea lui Hal Elrod, care în tinerețe avuse un accident grav și a fost nevoit să steie mai mult timp la spital și să treacă printr-o perioadă de recuperare îndelungată. Asemănarea cu el pentru mine este că fiind și eu la un pas de moarte anul trecut, trăiec o perioadă de multe conștientizări și dialoguri cu mine care îmi aduc multe descoperiri despre cine sunt eu, ce vreau cu adevărat și cum să profit la maxim de fiecare minut din viața mea.


2. Multă motivație de a-ți dezvolta o rutina de dimineață, chiar dacă ești o “bufniță de noapte” și crezi că o rutina de dimineața nu e pentru tine, păi eu și Hal Elrod venim să te contrazicem. E posibil. Și nu e nevoie să te scoli la 5 dimineața pentru asta. Chiar îi admir pe persoanele care se pot scula la ora asta, dar pentru a-ți dezvolta o rutină de dimineață e necesar să te scoli cu 45-60 minute înaintea tuturor, înainte de a se începe haosul zilei. Dacă eu și Hal am reușit, vei reuși și tu! Doar e necesar să-ți găsești motivarea și pur și simplu într-o zi vei dori să te scoli dimineața și vei simți fiecare dimineață ca fiind dimineața de Crăciun, așa confirmă și Hal.


3. Strategie, cum să-mi organizez cel mai bine fiecare activitate pe care o fac astfel ca să profit cât mai mult de timpul acordat mie. Mi-a plăcut structura și consecutivitatea obiceiurilor lui Hal și am deja 21 de zile de când practic această consecutivitate. Excepție fac exercițiile fizice care îmi sunt interzise la moment.


4. Am introdus în rutina mea zilnică două noi practici: afirmațiile și vizualizarea.


Dimineața Miraculoasă, vine cu recomandări practice cum să-ți creezi un obicei din a te scula dimineața cu mai multă energie și cu mai multă capacitate de concentrare. Rutina de dimineață a lui Hal Elrod iți oferă relaxare și multă productivitate înainte de a începe tot haosul zilei. Sun șase obiceiuri pe care el le-a denumit S.A.V.E.R.S., ceea ce din engleză s-ar traduce salvatori, salvare.


Obiceiurile practicate de Hal Elrod sunt următoarele:


S. Silence (Tăcere) – Stând în tăcere, fie meditând, concetrându-te pe respirație, timp de 10 minute simți cum o liniște profundă pune stăpânire pe tine și ai un sentiment de calm. Este un obicei pe care îl practic în fiecare dimineață cu cel mai mare drag deja de 5 luni. Este un obicei după care mă simt atât de împăcată cu mine. El imi reduce din agitația dimineților. Pur și simplu ador acest moment al zilei.


A. Affirmations (Afirmațiile) – Afirmațiil sunt declaratii pozitive pe care ti le repeti zilnic și ele vin să te ajute sa-ți schimbi gândirea și mentalitatea. O afirmație repetată zilnic și suficient de mult timp se transformă în convingere. Și cum zice Hal Elrod în cartea sa, o afirmație te responsabilizează.

Știam și citisem de puterea afirmațiilor, dar nu e ceva la ce mă gândisem să practic în fiecare zi. După ce am citit cartea Dimineața Miraculoasă acest lucru s-a schimbat. Mi-am pregătit setul meu de afirmații pe care le am la îndemână în fiecare dimineață și le zic în gând sau cu vocea.


Repetarea afirmațiilor duce la credințe. O dată ce credința devine o convingere adâncă, încep să se întâmple lucrurile.


V. Visualization (Vizualizarea) – Toți am auzit de Vision Board sau Harta Dorințelor? Vizualizarea se referă la exercițiul generării de rezultae pozitive folosindu-ne de imaginație. Este un instrument și un proces imaginar frecvent utilizat de atleți, oameni de succes, pentru a obține ceea ce îți dorești să realizezi sau să obții. Dar nu uita, nu trebuie să te pierzi în iluzii, inspiră-te din ceea ce vezi și exersează întâi mental ceea ce trebuie să faci ca să atingi acest scop, după care acționează și lucrează în viața reală pentru a obține rezultatele dorite.


E. Exercise (Ecerciții/mișcare) – mișcare, mișcare și încă o dată mișcare. Mișcarea asta e viață, mișcarea crează emoții, mișcarea nu este negociabilă dacă dorești să duci o viață plină de energie și să ții cât mai departe multe bolile de la tine cauzate anume de la o viață sedentară.


R. Reading (Lectura) – este nevoie de o singură idee pentru a-ți schimba viața și la sigur una din ele o vei găsi din lectura zilnică. Lectura poate deveni o escapadă micuță într-o lume fantastică de aventuri și istorii motivante. Citește ce îți aduce plăcere, citește cu sens, citește pentru a-ți schimba modul de gândire.


S. Scribing (Scris) – Utilizează acest timp pentru a-ți scrie ideile, gândurile, pentru a reflecta la viața ta și a răspunde la întrebări incomode. Poți utiliza acest timp pentru a-ți exprima recunoștința pentru toate lucrurile bune care se întâmplă în viața ta și ce poți face pentru a aduce încă și mai multă valoare în ea.


Ce aș aduca în rutina lui Hal Elrod?


P. Planificarea. Da, nu va suna bine în structura lui S.A.V.E.R.S., dar după mine este un lucru esențial pentru a fi cât mai focusat și productiv. Eu fac planificarea de două ori pe zi: seara și dimineața. Seara fac o listă cu tot ce îmi vine în minte pentru a nu uita până dimineața ce am avut intenția să fac. Iar dimineața verific încă o dată ce am de făcut, adaug ce mai este de făcut, structurez lista și setez prioritatea.


Lucrul remote (de la distanță), la moment, îmi oferă suficientă flexibilitate pentru a mă scula la ora care îmi convine mie pentru a mă bucura de liniștea zilei și de a începe ziua lucrând asupra mea și asupra stării mele de bine. Și doar atunci când eu mă simt bine cu mine voi putea da lumii tot ce este mai bun din mine! Timpul este cea mai importantă resursă a mea, iar rutina de dimineață îmi oferă acest timp pentru mine.


Pentru toți cei care stau încă la dubii să înceapă sau nu o rutină de dimineață, fie se tot luptă cu sinele său, recomand să citească cartea Dimineața Miraculoasă pentru o doză de motivare.


Ce mai aștepți să începi? Ce te oprește să faci pasul spre o nouă persoană care poate crea tot ce și-a dorit? Ce poate fi mai bun de cât asta?


Îndrăznește!


Ce zici să păstrăm legătura? Mă poți vizita pe celelalte spații virtuale, Facebook sau Instagram

DSC_9938.jpg

Salut, mulțumesc că ai trecut pe aici!

Sunt Cristina,

 

Acesta este spațiul meu virtual (bine, pe lângă celelalte platforme sociale) unde scriu despre lucruri interesante ca evoluție personală, recomandări cum să fii mai activ, mai productiv, cum să-ți organizezi și planifici timpul, impresii despre cărțile citite, pasiunile și hobby-urile mele. Dacă rezonezi cu mine atunci te invit să mă descoperi  mai aproape și să descoperi ceea despre ce scriu!

Vreai o doză zilnică de inspirație și motivație?

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram