Cum să-ți faci o verificare a nivelului grijei de sine prin doar 10 întrebări?Vacanța este o perioadă excelentă de relaxare și conectare cu noi înșine, dar și cu cei din jurul nostru. Este cea mai bună perioadă să-ți încarci bateriile pentru ca să-ți ajungă până la finele anului. Sper foarte mult că vacanța din această vară ți-a adus multe pauze de fericire, idei noi și soluții.


Atunci când suntem în vacanță, vacanța ne ocupă tot spațiul și este o prioritate. E firesc că tot restul trece pe planul doi. Ba mai mult, cred foarte mult în faptul că orice pauză este benefică și esențială pentru a fi mai productivă. Dar, o data cu venirea toamnei realizezi că vacanța a luat sfârșit și e timpul să te pui pe treabă. Pe lângă toate vine și perioada grădiniților și școlilor, temelor pentru acasă, graba de dimineață, ambuteiajele, frustrările copiilor și a părinților deopotrivă și tot asta duce la mult stres și epuizare.


Și dacă asta nu ar fi de ajuns, noi femeile, mai avem și tendința de a le face pe toate și de a dori să fim cele mai bune mame, cele mai bune soții, cele mai bune profesioniste, cele mai bune … în toate. În tot acest process de a fi peste tot și de a le reuși pe toate noi uităm de noi, ne deconectăm de la noi și încetul cu încetul acele baterii care au fost încărcate în vacanța de vară se epuizează în doar câteva zile. Uiți cum e să ai grijă de tine. Și cum totuși ai grijă de tine? Te faci pe tine prioritatea nr.1.


De câte ori pe zi sau pe săptămână ai verificat cum te simți sau cum o duci? Cel mai des noi tindem să neglijăm primele simptome de epuizare. Iar atunci când ești expusă perioade mai prelungite la epuizare inevitabil energia îți scade și poate provoca anxietate, stres, lipsă de motivație și gânduri negative.


În perioadele de schimbări, adaptări, transformări cum este perioada de după vacanță, este deosebit de important să facem o mică pauză și să echilibrăm mintea, corpul și gândurile. E important să ne aducem aminte să avem grijă de noi.


Cu toții ne dorim să avem și să trăim o viață fericită, nu-I așa? Iar pentru asta cumpărăm obiecte noi, lucrăm pentru a fi promovați, acumulăm în exces lucruri, obiecte, experiențe dar adevărata fericire nu înseamnă doar intensitate, ci echilibru între minte, gânduri și corp, armonie și prezență în viața ta.


Deci cum să ai grijă de tine? Prin doar 10 întrebări scurte pe zi. Cele 10 întrebări de mai jos te vor ajuta să-ți începi călătoria de verificare zilnică a stării tale de bine și să te onorezi. Și tot acest process de evaluare a stării tale să o faci cu bunătate și iubire îndreptată spre tine, nu cu judecată, nu cu blamare.


1. Mă simt suficient de hidratată?


Pe lângă faptul că avem nevoie de apă pentru a supraviețui, apa la fel ajută și la eliberarea toxinelor din organism. De asemenea, ajută la o mai bună funcționare a minții. Te hidratezi suficient de bine pe timpul zilei? Dacă nu, atunci , pentru a nu uita de hidratare recomand să puni o sticlă sau o cană de apă în spațiul în care lucrezi.


2. Am mâncat ceva sănătos în ultimele 3 ore?


În timpul perioadelor de stress sau perioadele de schimbare ne neglijăm adesea mâncarea și dieta alimentară. Conștientizarea acestui fapt vă poate ajuta la înlocuirea alimentelor nesănătoase și băuturilor cu conținut mare de zahăr, cu opțiuni mai sănătoase.


3. Am făcut sau am spus ceva plăcut cuiva astăzi?


Un mic act de bunătate, precum un zâmbet pentru un străin, cafeaua pentru un coleg de serviciu, jocul cu un copil, flori pentru tine sau o persoană dragă aduc multă fericire în viața ta. Cercetătorii deja au dovedit acest fapt! Fericirea este acel lucru care se dublează când îl împarți cu alții.


4. M-am oprit pentru a face o pauză conștientă?


Adăugarea unor mici pauze conștiente, în care să te ancorezi în timpul prezent, ajută la eliberarea stresului și la creșterea productivității. Dacă e posibil și spațiul îți prmite fă o meditație, sau cinci respirații mai adânci ca să simți beneficiile aflării în momentul de acum. La fel este un moment ce îți va aduce multă liniște și fericire! Mie îmi place să-I spun pauza de fericire! Aici poți afla mai mult despre Cum am descoperit eu meditația și ce rezultate mi-a oferit.


5. M-am întins sau mișcat corpul astăzi?


Deja nu este un secret că orice formă de exercițiu sau o simplă plimbare în natură te poate ajuta să-ți ridici starea de spirit. Un lucru care desi cu toții îl cunoaștem îl ignorăm. Atunci când ești epuizată, compleșită de gânduri o simplă plimbare poate fi acel lucru care îți va da un bust de energie.

Dacă nu știi cum să începi uite aici un articol din care îți poți lua inspirația Cum e să treci de primul tău kilometru! Tu poți!


6. M-am criticat pe mine sau pe alții astăzi?


"Sunt grasă”, „Nimeni nu mă înțelege niciodată”, „Șeful meu nu apreciază niciodată”. acestea sunt dialogurile comune pe care le auzim în fiecare zi în mintea noastră fie în jurul nostru. Fără să conștientizăm purtăm zilnic cu noi dialoguri că nu suntem sufficient de bune, nu putem să facem aceea sau aceea, etc. Aceste lucruri care ți le spui sunt credințe care te limitează și te fac nefericită. Cine zice că nu ești bună? Cine zice că nu poți? Tu, așa-i?


Gândurile de dragoste și bunătate vor aduce în viața ta mai multe astfel de gânduri, în timp ce gândurile de critică vor aduce mai multe din astea. De aceea schimbă dialogul cu tine și folosește mai multe gânduri bune în direcția ta sau a celorlalți și observă ce se întâmplă


7. M-ai întâlnit cu prietenii pentru o conversație sau o ieșire în oraș?


O conversație legeră cu prietena sau chiar o ieșire în oraș îți poate ridica nivelul tău de fericire. Un studiu efectuat la Harvard a arătat că persoanele cu puține legături sociale au de două sau trei ori mai multe șanse să sufere de depresie majoră decât persoanele cu legături puternice. Așa că sună-ți astăzi prietenii sau ieși la o cafea pentru un bust de energie!


8. Am ascultat ceva muzică inspirațională?


Muzica e un instrument puternic pentru a stimula buna dispoziției, pentru ați da o stare de bine și de calm. Crează-ți o listă de cântece care te pot ajuta să-ți menții nivelul de fericire și să-ți aducă multă pace în viața ta. Dacă simți nevoia să dansezi, dansează ca și cum nimeni nu se uită la tine.


9. Am exprimat recunoștință astăzi?


Recunoștința ajută întotdeauna la trecerea rapidă de la o stare de spirit negativă la una pozitivă. Diverse studii deja au arătat cât de bine ne face practicarea recunoștinței față de lucrurile, oamenii frumoși din viața ta. Notează doar 3 lucruri pentru care ești recunoscător în orice moment al zilei și simte diferența. Și dacă exprimarea recunoștinței îți pare ceva neobișnuit recomand să citești acest articol Cum am descoperit Recunoştinţa, altfel.


10. M-am prioritizat astăzi pe mine?


Starea ta de bine poate influența calitatea lucrurilor pe care le faci, oamenii cu care interacționezi și desigur sănătatea ta. Este în responsabilitatea ta să faci din tine o prioritate alocând timp zilnic pentru tine. Începe ziua cu tine, înainte ca alții să pună stâpânire pe ztimpul tău. Acest articol te poate ajuta să începi să ai o rutină productivă Cum să-ți creezi o rutină productivă pentru dimineață și de ce e important să ai una?


The Universe is not outside of you. Look inside yourself; everything that you ever want, you already are.

– Rumi


Ce zici să păstrăm legătura? Mă poți vizita pe celelalte spații virtuale, Facebook sau Instagram


Iar dacă ți-a plăcut articolul și îl găsești util și valoros pune o inimioră sau dă un share celor care au nevoie de această informație la moment.


Abia aștept să îți expediez mai mult astfel de informație de aceea rog să te abonezi la newsletterul meu.

DSC_9938.jpg

Salut, mulțumesc că ai trecut pe aici!

Sunt Cristina,

 

Acesta este spațiul meu virtual (bine, pe lângă celelalte platforme sociale) unde scriu despre lucruri interesante ca evoluție personală, recomandări cum să fii mai activ, mai productiv, cum să-ți organizezi și planifici timpul, impresii despre cărțile citite, pasiunile și hobby-urile mele. Dacă rezonezi cu mine atunci te invit să mă descoperi  mai aproape și să descoperi ceea despre ce scriu!

Vreai o doză zilnică de inspirație și motivație?

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram