Când tot ce ai nevoie e o pauză

Ai simțit vreodată că ai avea nevoie de un moment de liniște ca să poți fi împreună cu tine, cu gândurile și visele tale? Ai fi dorit să se oprească timpul din loc? Și când în sfârșit ai reușit să ai acel moment de liniște îți este greu să te deconectezi de la rutina zilnică. De ce e atât de greu să te deconectezi de la cotidianul tău?

Imaginează-ți câteva clipe în care toată agitația care se întâmplă în jurul tău dispare. Doar câteva clipe în care nimeni și nimic nu va interveni în liniștea ta, în gândurile tale. Ce ai face în acele câteva clipe? Ce e pentru tine liniștea? Pentru mine înseamnă o carte bună, o ceașcă de ceai, să ascult muzica naturii, un moment petrecut doar cu mine și cu gândurile mele, un moment în care să pot reflecta la visele mele...


Știai că visele la fel au nevoie de pauze? Și nu pauze de la ele, ci pentru ele. Pentru a reflecta la viitoarele idei ce pot deveni ulterior proiecte ai nevoie de timp în care să nu faci nimic și doar să meditezi. Eu am parte arareori de astfel de ocazii când pot fi singură cu gândurile, visele și ideile mele. Dar aceste rare ocazii pe care le am mă ajută să-mi reîncarc bateriile. Poate dura zile întregi până o idee se coace de-a binelea și e gata să fie scoasă din cuptor și savurată ca pâinica aburindă.


Pauzele sunt perfect normale și benefice. E absolut firesc să ne oferim clipe de liniște. Aceste clipe ne oferă destulă încredere ca să putem să ne întoarcem cu și mai multă forță la ceea ce iubim să facem, după așa momente productivitatea crește înzecit. Și de ce oare simți un sentiment de vină atunci când reușești să “furi” acele clipe de liniște? Pentru că ești o persoană de cuvânt și ai promis că vei duce lucrul la un bun sfârșit. Nu poți altfel. Știi că multe persoane depind de tine și de ceea ce faci. Familia, copii, serviciul... Lupți zilnic ca să realizezi ceva, să duci lucrurile până la capăt. Și ajungi să dedici atât de mult timp pentru alții și atât de puțin timp pentru tine. După o zi de 10, 11 și chiar 15 ore de muncă și o listă lungă de To Do-uri pe care le tot bifezi de-a lungul zilei, nu prea mai ai forță de o ieșire la o plimbare, așa-i? Uiți să te bucuri de micile plăceri ale vieții, uiți să zâmbești, uiți să visezi.... Două zile de week-end nu sunt suficiente pentru a-ți încărca bateriile. Anul ăsta este în special dificil și din punct de vedere a călătoriilor, vacanțelor, socializării, a timpului liber.


Unul dintre momentele mele de respiro în acest an este alergatul de dimineață în parc în zilele de weekend, când, după o cursă lungă și când nu mă grăbesc spre casă, pot să mă așez pe o bancă și să meditez. Anume după o asemenea cursă de alergat simt că prind aripi și ideile curg, trebuie doar să le permit să mă invadeze. Cu timpul am conștientizat că doar de mine depinde să fac ceea ce cu adevărat îmi aduce plăcere. Că doar eu pot lupta pentru ceea ce cu adevărat iubesc și îmi doresc. Nimeni nu va putea să poarte aceste bătălii pentru mine. Posibilitatea de a visa este o bucurie a vieții, dar este și o responsabilitate față de aceste vise și anume să le duci până la capăt.


Mi-am pus în gând ca oricât de epuizată aș fi să-mi dedic mie câteva clipe de liniște punând telefonul și oricare grijă pe care o am la o parte sau poate să ies pe o jumătate de oră din casă la o plimbare ca să-mi adun gândurile. Mintea are nevoie de o schimbare de fundal și o clipă de liniște poate însemna enorm de mult. Micile pauze te pot ajuta să-ți menții obiectivele în vizor și să-ți refaci motivația.


Cu toții avem momente preferate de liniște, care sunt ale tale? Experții spun că cel mai benefic este să ne gândim de înainte la ce vom face. Fiindcă atunci când ajungi să ai parte de clipe de liniște s-ar putea să le irosești.


Astăzi te provoc să-ți găsești momentul tău de liniște, să-ți dedici câteva momente de singurătate, fie doar pentru câteva clipe, te provoc să-ți ADUCI AMINTE de TINE.


Ia-ţi o pauză aici şi acum.

Citește și Provocările carantinei (COVID-19). Cum am scos din hibernare Ursul din mine

Ce zici să păstrăm legătura? Mă poți vizita pe celelalte spații virtuale, Facebook sau Instagram

DSC_9938.jpg

Salut, mulțumesc că ai trecut pe aici!

Sunt Cristina,

 

Acesta este spațiul meu virtual (bine, pe lângă celelalte platforme sociale) unde scriu despre lucruri interesante ca evoluție personală, recomandări cum să fii mai activ, mai productiv, cum să-ți organizezi și planifici timpul, impresii despre cărțile citite, pasiunile și hobby-urile mele. Dacă rezonezi cu mine atunci te invit să mă descoperi  mai aproape și să descoperi ceea despre ce scriu!

Vreai o doză zilnică de inspirație și motivație?

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram